Sątyrz to gospodarstwo ekologiczne, które zajmuje sie głównie uprawą kiszonek i zakwasów. Oprócz wcześniej wspomnianych produktów, znajdziesz tu również soki z kiszonego buraka, z kiszonej kapusty, z kiszonych warzyw, soki niepasteryzowane priobiotyczne oraz świeże warzywa i owoce. Produkty kiszone są w beczkach i szklanych słojach w sposób tradycyjny, przy uzyciu solanki kołobrzeskiej. Jest to solanka źródlana odkryta w XII wieku w Kołobrzegu. Ma ona stałe zasolenie i bogata jest w mnóstwo mikroelementów. Dzięki właściwościom prozdrowotnym, stosuje się ją w leczeniu uzdrowiskowym. Warzywa pochodzą z uprawy ekologicznej i posiadają europejski znak rolnictwa ekologicznego. Żeby nie zatracać ich właściwości prozdrowotnych, przetwory z nich pozyskiwane nie sa poddawane pasteryzacji. Gospodarstwo dysponuje Certyfikatem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego i promuje województwo zachodniopomorskie, jako miejsce świadomej i nowoczesnej działalności rolniczej.