Samo Jabłko to rodzinna firma prowadzona przez matkę i córkę, na terenie gospodarstwa założonego 70 lat temu przez dziadka. W rękach babci jest natomiast pijalnia soków i sklep z lokalnymi produktami. Panie Paluch stawiają na lokalność, starają się sprzedawać swoje soki w promieniu 100-150 km od gospodarstwa i ograniczać drogę z sadu do szklanki. Samo Jabłko to sok tłoczony na zimno, lekko pasteryzowany, bez dodatków takich jak konserwanty, woda, cukier, przeciwutleniacze, enzymy. Swój smak zawdzięcza dojrzałym i wyselekcjonowanym zdrowym jabłkom. Można też zamówić sok z naturalnymi dodatkami: cynamonem, buraczkami, pietruszką, marchewką. Jabłka pochodzą z rolnictwa konwencjonalnego, ale właścicielki firmy starają się ograniczać użycie środków ochrony roślin do minimum. Dzięki systemowi opakowań BAG IN BOX (worek w kartonie), który nie wpuszcza do środka powietrza, sok pozostaje świeży przez 10 dni po otwarciu (w temperaturze do 20°C) pod warunkiem, że kranik jest zawsze zalany sokiem. Producentki zachęcają do wielokrotnego używania papierowego kartonu.