Serotonina to lokalna i rzemieślnicza serowarnia znajdująca się w samym centrum Wrocławia. Założona przez małżeństwo Paulinę i Andrzeja Sawickich. Cały zespół składa się z 4 osób, który dba o najmniejszy szczegół związany z produkcją i sprzedażą serów. Mleko, które wykorzystywane jest do produkcji serów pochodzi z gospodarstwa, które jest pod nadzorem Państwowego Inspektoratu Weterynarii. Dodatki do serów, takie jak np. mieszanki ziół nie zawierają ulepszaczy smaku czy innych sztucznych dodatków, nie zawierają nawet soli. Jeśli chodzi o oleje, to używane są te tłoczone na zimno, nierafinowane. Natomiast wsady owocowe nie mają w składzie utrwalaczy ani żadnych chemicznych dodatków. Wszystkie produkty wytwarzane są przez właściciela Andrzeja.
Część serów pakowana jest w worki próżniowe (w przypadku niektórych rodzajów jest to koniecznie). Jogurty, czy maślanki sprzedawane są w opakowaniach szklanych. Twarogi pakowane są w opakowania PLA. Wyglądają jak plastik, ale nim nie są. Opakowania powstają z mączki kukurydzianej. Wrzucając je do pojemnika na odpady zmieszane, w procesie rozkładu nie pozostanie po nich śladu. A na miejscu, w sklepie stacjonarnym wszystkie produkty pakowane są w papierowe opakowania.