Żywność|Meble i akcesoria domowe|Art. biurowe/papiernicze|Zabawki|Odzież i dodatki|Kosmetyki|Art. higieniczne|Środki czystości|Turystyka
Art. zbożowe|Nabiał|Warzywa/owoce|Przetwory|Bakalie/orzechy/pestki|Strączkowe|Zamienniki mięsa|Zamienniki nabiału|Soki/Napoje|Oleje/octy|Dania gotowe|Przyprawy|Cukier/Miód|Kawa/Herbata|Pieczywo|Słodycze|Napoje alkoholowe|Inne
Klimeko
Marka należy do:
P.P.H. Klimeko Bogusław Klimczak
Wynik ogólny:
Ekologia
4 / 7
Społeczeństwo
5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
1 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
0 / 1
Opakowania
0 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
1 / 1
Firma Klimeko przetwarza mleko od 1995 roku. W oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania – rękodzieło – produkuje śmietankę kremową 36% , śmietanę 12% i 18%, masło, maślankę, jogurt naturalny 9%, sery twarogowe (tłusty, chudy, pełnotłusty), ser twarogowy wędzony, pieczony, serki smakowe oraz serwatkę z czarną porzeczką. W produkcji nie są stosowane żadne dodatki do żywności, takie jak stabilizatory, konserwanty, zagęszczacze, skrobia. W składzie nie znajdziecie również mleka w proszku, barwników, aromatów, dodanych witamin. Śmietany i jogurt jagodowy wzbogacane są w probiotyczne Bifidobakterie, a jogurt naturalny wzbogacony jest w probiotyczne bakterie L.casei. Produkcja oparta na tradycyjnych metodach bazuje na sezonowości mleka i jego naturalnych własnościach.
Gdzie kupić?
Sklepy internetowe
organic24.pl/
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie