Spółdzielnia Mleczarska w Jasienicy Rosielnej jest przedsiębiorstwem z tradycją, powstałym w 1927 roku. Spółdzielnia produkuje ponad czterdzieści różnych produktów mlecznych według własnych receptur, bez konserwantów i w opakowaniach biodegradowalnych. Są to kefiry, serki fromage, twarogi, serki wiejskie, jogurty naturalne i owocowe, maślanki, mleko spożywcze, śmietana, masło. W 2008 r. Spółdzielnia podjęła produkcję wyrobów ekologicznych, tj. mleka, masła i twarogu, uzyskując dla nich certyfikat rolnictwa ekologicznego. Około 15% nabiału wytwarzanego przez Spółdzielnię to certyfikowane produkty ekologiczne. Reszta bazuje na mleku skupowanym od drobnych rolników, z czystych terenów Podkarpacia, bazujących na tradycyjnych metodach chowu. Również odbiorcy produktów Spółdzielni pozyskiwani są lokalnie poprzez własny system handlu i dystrybucji.