Coffee Hunter to rodzinna, certyfikowana palarnia kawy. W Coffee Hunter kawa wypalana jest w niewielkich ilościach, na bieżące potrzeby klientów. Kawa palona jest w piecach bębnowych, nastepnie chłodzona jest powietrzem z otoczenia (a nie wodą, jak w przypadku przemysłowych palarni). Taki sposób przetwarzania kawy gwarantuje jej najwyższą jakość i świeżość. Część kaw posiada certyfikat Fairtrade oraz europejski znak rolnictwa ekologicznego. Wszystkie kawy pakowane są w opakowania aluminiowe wyposażone w wentyl do odgazowywania ziarna. Torebki posiadają również strunę do ponownego zamknięcia. Kawy z linii certyfikowanej, pakowane są w papierowe opakowania. Na opakowaniu znajduje się informacja dotycząca pochodzenia ziarna, profilu sensorycznego, rekomendowanej metody parzenia oraz data palenia każdej partii. Herbaty pakowane są zaś w szklanych słoiczkach. W skład zespołu pracującego w palarni wchodzą 4 osoby - profesjonaliści i pasjonaci kaw wysokiej jakości.