Ursa Maior to bieszczadzki browar, centrum sztuki, kreatywności i designu. Piwo jest produkowane na miejscu, w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior – mikrobrowarze zlokalizowanym w Uhercach Mineralnych, między Leskiem a Ustrzykami Dolnymi. To browar “z krwi i kości”, zbudowany od podstaw oraz prowadzony przez właścicieli – pasjonatów. Piwa powstają wyłącznie z naturalnych składników – ziaren słodu, chmielu, drożdży i wody. Są wegańskie – do ich produkcji nie stosuje się miodu, laktozy, karuku czy żelatyny. W ofercie oprócz piwa, znajdziesz ocet, krówki, musztardę a nawet suszone jabłka, które rosną w sadach przy browarze. Cały obiekt browaru wykorzystuje energię odnawialną. Część zysku ze sprzedaży inwestowane jest w lokalne przedsięwzięcia, skupiające się na wspieraniu i promocji Bieszczad. W Ursa Mair pracuje 6 osób, o których więcej możecie przeczytać pod linkiem:
https://ursamaior.pl/zainspirujsie/ekipa.