Żywność|Meble i akcesoria domowe|Art. biurowe/papiernicze|Zabawki|Odzież i dodatki|Kosmetyki|Art. higieniczne|Środki czystości|Turystyka
Art. zbożowe|Nabiał|Warzywa/owoce|Przetwory|Bakalie/orzechy/pestki|Strączkowe|Zamienniki mięsa|Zamienniki nabiału|Soki/Napoje|Oleje/octy|Dania gotowe|Przyprawy|Cukier/Miód|Kawa/Herbata|Pieczywo|Słodycze|Napoje alkoholowe|Inne
Browar Zaczyn
Wynik ogólny:
Ekologia
5.5 / 7
Społeczeństwo
3.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
0 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
3 / 4
Ekonomia społeczna
0.5 / 2
Przejrzystość
0 / 1
Zaczyn to krakowski browar rzemieślniczy, który za cel stawia walkę z marnowaniem chleba (szacuje się, że co roku Polki i Polacy wyrzucają około 2 -3 mln ton pieczywa). Jak do tej pory Browar Zaczyn stworzył 3 rodzaje piwa na bazie chleba, czyli tzw. chlebeerów: Gose, Polish IPA, Brown Ale. Receptury zostały opracowane we współpracy z Uniwersytetem Rolniczym. W Klubie Forty Kleparz w Krakowie można spróbować tych piwnych wyrobów. Zapraszamy do degustacji. 
Gdzie kupić?
Sklepy internetowe
www.facebook.com/zaczyn.beer
Sklepy stacjonarne
Forty Kleparz
ul. Kamienna 2/4
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie