Żywność|Meble i akcesoria domowe|Art. biurowe/papiernicze|Zabawki|Odzież i dodatki|Kosmetyki|Art. higieniczne|Środki czystości
Bukiet Smaków
Marka należy do:
Bukiet Smaków Elżbieta i Maciej Jabłońscy Gospodarstwo Ekologiczne
Wynik ogólny:
Ekologia
6.5 / 7
Społeczeństwo
5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
1 / 1
Państwo Jabłońscy są ogrodnikami, którzy wyspecjalizowali się w ekologicznej produkcji warzyw i ziół. Ich rodzinne gospodarstwo powstało 25 lat temu i znajduje się w odległości około 25 km na południe od Warszawy (w kierunku Katowic).  Z ziół uprawiają m.in. miętę, szałwię, bazylię, melisę i rozmaryn, w całym bogactwie odmian.  Ofertę warzyw stanowią gatunki pochodzące z południowej Europy, Ameryki Łacińskiej oraz z Azji, np. rukola i roszponka. Wszystkie warzywa i zioła są certyfikowane. Do ciekawych produktów należą jadalne kwiaty cukinii, nasturcji, nagietka i ogórecznika, oczywiście również ekologiczne.

W gospodarstwie praktyki odbywają studenci i studentki uczelni rolniczych nie tylko z Polski.

Odbiorcami ziół i warzyw  firmy Bukiet Smaków są renomowane hotele i restauracje w Warszawie, takie jak Sheraton, Hyatt, Veltin, Compagnia Del Sole, Giancarlo czy Chainti oraz sklepy ekologiczne w Warszawie i okolicy, a także we Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie. Bukiet smaków można znaleźć na warszawskim BioBazarze – do nabycia świeże zioła w pękach i bez zbędnych opakowań.

 
Gdzie kupić?
Sklepy internetowe
ecomania.com.pl/
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie