Żywność|Meble i akcesoria domowe|Art. biurowe/papiernicze|Zabawki|Odzież i dodatki|Kosmetyki|Art. higieniczne|Środki czystości
Bio Bielik
Marka należy do:
Robert i Barbara Bielik
Wynik ogólny:
Ekologia
6.5 / 7
Społeczeństwo
5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
1 / 1
Państwo Bielik pieką chleby orkiszowe i żytnie z ekologicznej mąki we własnym gospodarstwie, które znajduje się obecnie w procesie certyfikacji ekologicznej. Chleby (100% z europejskim certyfikatem żywności ekologicznej) powstają ze świeżo zmielonej w młynie kamiennym żarnowym mąki, na zakwasie własnej receptury, wypiekane w piecu szamotowym. Najczęściej trafiają do klientów bezpośrednio: są odbierane w gospodarstwie, dowożone lokalnie, sprzedawane na jarmarkach, dożynkach, targach zdrowej lub lokalnej żywności. Chleby można też zamówić przez internet i telefonicznie.
 
Państwo Bielik od 20 lat rozwijają swoje zainteresowanie zdrową żywnością, a pieczonym przez siebie chlebem karmią ósemkę swoich dzieci. Sugerują, że chleb orkiszowy to dobra inwestycja, bo kosztuje mniej niż paczka papierosów, a ma wartość odżywczą 4-krotnie większą niż chleb z białej pszennej mąki.
 
Warto przeczytać wywiad z Robertem Bielikiem „Kiedyś chleb się szanowało” zamieszczony na portalu smakizpolski.com.pl.

 
Gdzie kupić?
Sklepy stacjonarne
Jarmark Świętojański
oraz lokalne dożynki, jarmarki, targi żywności
Poznań i okolice


Tygiel by REforma
https://www.facebook.com/TYGIELbyREforma
Targowisko Lokalnej Żywności różne lokalizacje Poznań
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie