"U Jędrusia" to producent wyrobów garmażeryjnych. W ofercie znajdziesz m.in. takie produkty jak: gołabki, pierogi, krokiety, łazanki czy inne gotowe dania. Marka oferuje produkty zarówno mięsne jak i wegetariańskie. W składzie produktów zazwyczaj nie znajdziesz substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku, choć pierogi ruskie i z mięsem zawierają dodatek sorbinianu potasu czyli konserwant. Firma powstała w 1979 roku i początkowo funkcjonowała jako mała restauracja w Krakowie, zatrudniająca kilku pracowników. Produkcję dań gotowych na większą skalę rozpoczęto w 1989 roku. Obecnie firma zatrudnia ponad 1000 pracowników. Posiada dwa nowoczesne zakłady produkcyjne oraz specjalistyczny transport z własną logistyką. Oprócz HACCP firma spełnia międzynarodowe standardy dotyczące bezpieczeństwa żywności dostarczanej do sieci handlowych i posiada takie certyfikaty, jak: IFS, BRC i ISO 22 000. Firma "U Jędrusia" deklaruje rezygnację z używania jaj i produktów jajecznych pochodzących z chowu klatkowego w procesie produkcyjnym do 2025 r. Opakowania produktów najczęściej są plastikowe.