Wynik ogólny:
Ekologia
5.5 / 7
Społeczeństwo
3.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
0 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
3 / 4
Ekonomia społeczna
0.5 / 2
Przejrzystość
0 / 1
Zaczyn to krakowski browar rzemieślniczy, który za cel stawia walkę z marnowaniem chleba (szacuje się, że co roku Polki i Polacy wyrzucają około 2 -3 mln ton pieczywa). Jak do tej pory Browar Zaczyn stworzył 3 rodzaje piwa na bazie chleba, czyli tzw. chlebeerów: Gose, Polish IPA, Brown Ale. Receptury zostały opracowane we współpracy z Uniwersytetem Rolniczym. W Klubie Forty Kleparz w Krakowie można spróbować tych piwnych wyrobów. Zapraszamy do degustacji.
Komentarze