Kategorie
Marka należy do:
Przetwórstwo Owoców Sad Danków Agata i Dawid Piechota
Wynik ogólny:
Ekologia
7 / 7
Społeczeństwo
5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
1 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
1 / 1
Sad Danków to firma zakorzeniona w lokalności, prócz własnych owoców przetwarza owoce od okolicznych rolników. Gospodarstwo założone zostało w roku 1911 przez Romualda Wendę. Od 2011 roku posiada certyfikat ekologiczny. Do wyboru mamy trzy rodzaje przetworów: słodzone ekologicznym cukrem trzcinowym, słodzone ekologicznym koncentratem jabłkowym lub ekologiczne musy owocowe bez dodatku cukru. Cukier brązowy, którego używają pochodzi z brazylijskiej uprawy posiadającej certyfikat EcoSocial IBD mówiący nie tylko o organicznej uprawie, ale również o standardzie pracy i będący lokalną wersją certyfikatu określającego produkty ze sprawiedliwego handlu.
Gdzie kupić?
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie