Kategorie
Marka należy do:
mgr inż. Sylwia Szlandrowicz, Rusłan Kozynko
Wynik ogólny:
Ekologia
6 / 7
Społeczeństwo
4.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
1.5 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
0.5 / 1
Ranczo położone w jednym z najczystszych terenów Polski na Mazurach prowadzą Sylwia, absolwentka hodowli zwierząt na poznańskiej Akademii Rolniczej i Rusłan. Ranczo Frontiera jest znane z produkcji serów typu fermierr – czyli wytwarzane na małych farmach, ręcznie, z mleka surowego, tradycyjnymi metodami, bez użycia środków chemicznych. Wybór jest imponujący: ser owczy młody, ser owczy dojrzewający, dżersejowe sery podpuszczkowe długo dojrzewające oraz sery z przerostem pleśni niebieskiej. Mleko owcze oraz jabłka z gospodarstwa posiadają certyfikat ekologiczny.
 
Gdzie kupić?
Sklepy internetowe
Sklepy stacjonarne
Ranczo Frontiera
Warpuny 4
11-731 Sorkwity
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie