Kategorie
Marka należy do:
Wytwórnia Makaronu „BIO” Aleksandra i Mieczysław Babalscy
Wynik ogólny:
Ekologia
6.5 / 7
Społeczeństwo
5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
2 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
1 / 1
Specjalność gospodarstwa Państwa Babalskich to makaron ekologiczny i produkty zbożowe wytwarzane z dawnych gatunków zbóż takich jak: orkisz, płaskurka i samopsza. Babalscy od 1986 r. prowadzą 9-hektarowe certyfikowane gospodarstwo ekologiczne. W 1990 r. otrzymali atest Ekolandu nr 90001 (nr 1 w Polsce), od 1991 r. na jego terenie działa Wytwórnia Makaronu BIO. Państwo Babalscy są bardzo zaangażowani w rozwój ekologicznego rolnictwa, pan Mieczysław jest prezesem i współzałożycielem Kujawsko-Pomorskiego Stowarzyszenia Producentów Ekologicznych EKOŁAN, Pani Aleksandra współtworzy Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Pokrzydowo i Okolic. Gospodarstwo jest otwarte na odwiedziny. 
Gdzie kupić?
Sklepy stacjonarne
sklepy z żywnością ekologiczną
na terenie całej Polski
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie