Kategorie
Wynik ogólny:
Ekologia
4 / 7
Społeczeństwo
4.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
1 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
0.5 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
0 / 1
Standardy pracy
3 / 4
Ekonomia społeczna
1 / 2
Przejrzystość
0.5 / 1
Coffee Hunter to rodzinna, certyfikowana palarnia kawy. W Coffee Hunter kawa wypalana jest w niewielkich ilościach, na bieżące potrzeby klientów. Kawa palona jest w piecach bębnowych, nastepnie chłodzona jest powietrzem z otoczenia (a nie wodą, jak w przypadku przemysłowych palarni). Taki sposób przetwarzania kawy gwarantuje jej najwyższą jakość i świeżość. Część kaw posiada certyfikat Fairtrade oraz europejski znak rolnictwa ekologicznego. Wszystkie kawy pakowane są w opakowania aluminiowe wyposażone w wentyl do odgazowywania ziarna. Torebki posiadają również strunę do ponownego zamknięcia. Kawy z linii certyfikowanej, pakowane są w papierowe opakowania. Na opakowaniu znajduje się informacja dotycząca pochodzenia ziarna, profilu sensorycznego, rekomendowanej metody parzenia oraz data palenia każdej partii. Herbaty pakowane są zaś w szklanych słoiczkach. W skład zespołu pracującego w palarni wchodzą 4 osoby - profesjonaliści i pasjonaci kaw wysokiej jakości. 
Fot. Coffee Hunter
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie