Marka należy do:
      Gospodarstwo Ekologiczne Piotr Woźnicki
      Wynik ogólny:
      Ekologia
        7 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        4.5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          2 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          1 / 1
          
        Opakowania
          1 / 1
          
        Ślad węglowy
          1 / 1
          
        Standardy pracy
          3.5 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0.5 / 2
          
        Przejrzystość
          0.5 / 1
          
        Sątyrz to gospodarstwo ekologiczne, które zajmuje sie głównie uprawą kiszonek i zakwasów. Oprócz wcześniej wspomnianych produktów, znajdziesz tu również soki z kiszonego buraka, z kiszonej kapusty, z kiszonych warzyw, soki niepasteryzowane priobiotyczne oraz świeże warzywa i owoce. Produkty kiszone są w beczkach i szklanych słojach w sposób tradycyjny, przy uzyciu solanki kołobrzeskiej. Jest to solanka źródlana odkryta w XII wieku w Kołobrzegu. Ma ona stałe zasolenie i bogata jest w mnóstwo mikroelementów. Dzięki właściwościom prozdrowotnym, stosuje się ją w leczeniu uzdrowiskowym. Warzywa pochodzą z uprawy ekologicznej i posiadają europejski znak rolnictwa ekologicznego. Żeby nie zatracać ich właściwości prozdrowotnych, przetwory z nich pozyskiwane nie sa poddawane pasteryzacji. Gospodarstwo dysponuje Certyfikatem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego i promuje województwo zachodniopomorskie, jako miejsce świadomej i nowoczesnej działalności rolniczej. 


Fot. Sątyrz
        
      Gdzie kupić?
        Sklepy internetowe
          
        Komentarze
      
    
