Wynik ogólny:
      Ekologia
        5 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        4.5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          1.5 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          1 / 1
          
        Opakowania
          0 / 1
          
        Ślad węglowy
          0.5 / 1
          
        Standardy pracy
          4 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0 / 2
          
        Przejrzystość
          0.5 / 1
          
        Rodzinna firma "Jogurty Magda" została założona w 1991 roku. Początkowo jogurty były produkowane z mleka krowiego, natomiast od 2017 roku stery w firmie przejmuje Magda, córka założyciela. Od tej pory firma zmienia nazwe z "Jogurty Magda" na "Magda Roślinna" i zajmuje się produkcją tylko roślinnych wyrobów. Firma produkuje śmietany i jogurty oparte na mleku kokosowym. Zatem mamy pewność, że wyroby są w 100% wegańskie, w dodatku nie zawierają sztucznych barwników, GMO ani soi. W 2017 roku zostaje wprowadzona nowa linia produktów VEGUP BIO. W 2021 roku Stowarzyszenie Otwarte Klatki umieściło właścicielkę - Magdalenę Kubit na liście 10 Polek, które zmieniają świat zwierząt na lepsze. 



Fot. Magda Roślinna
        
      Komentarze
      
    
