Kategorie
Wynik ogólny:
Ekologia
5 / 7
Społeczeństwo
4.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
1.5 / 2
Techniki produkcji
2 / 2
Zarządzanie środowiskiem
1 / 1
Opakowania
0 / 1
Ślad węglowy
0.5 / 1
Standardy pracy
4 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
0.5 / 1
Rodzinna firma "Jogurty Magda" została założona w 1991 roku. Początkowo jogurty były produkowane z mleka krowiego, natomiast od 2017 roku stery w firmie przejmuje Magda, córka założyciela. Od tej pory firma zmienia nazwe z "Jogurty Magda" na "Magda Roślinna" i zajmuje się produkcją tylko roślinnych wyrobów. Firma produkuje śmietany i jogurty oparte na mleku kokosowym. Zatem mamy pewność, że wyroby są w 100% wegańskie, w dodatku nie zawierają sztucznych barwników, GMO ani soi. W 2017 roku zostaje wprowadzona nowa linia produktów VEGUP BIO. W 2021 roku Stowarzyszenie Otwarte Klatki umieściło właścicielkę - Magdalenę Kubit na liście 10 Polek, które zmieniają świat zwierząt na lepsze. 
Fot. Magda Roślinna
Gdzie kupić?
Sklepy stacjonarne
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie