Marka należy do:
      P.P.H. Klimeko Bogusław Klimczak
      Wynik ogólny:
      Ekologia
        4 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          1 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          0 / 1
          
        Opakowania
          0 / 1
          
        Ślad węglowy
          1 / 1
          
        Standardy pracy
          4 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0 / 2
          
        Przejrzystość
          1 / 1
          
        Firma Klimeko przetwarza mleko od 1995 roku. W oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania – rękodzieło – produkuje śmietankę kremową 36% , śmietanę 12% i 18%, masło, maślankę, jogurt naturalny 9%, sery twarogowe (tłusty, chudy, pełnotłusty), ser twarogowy wędzony, pieczony, serki smakowe oraz serwatkę z czarną porzeczką. W produkcji nie są stosowane żadne dodatki do żywności, takie jak stabilizatory, konserwanty, zagęszczacze, skrobia. W składzie nie znajdziecie również mleka w proszku, barwników, aromatów, dodanych witamin. Śmietany i jogurt jagodowy wzbogacane są w probiotyczne Bifidobakterie, a jogurt naturalny wzbogacony jest w probiotyczne bakterie L.casei. Produkcja oparta na tradycyjnych metodach bazuje na sezonowości mleka i jego naturalnych własnościach.



Gdzie kupić?
        Sklepy internetowe
          
        Komentarze
      
    
