Marka należy do:
      Przetwórstwo Owoców Sad Danków Agata i Dawid Piechota
      Wynik ogólny:
      Ekologia
        7 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          2 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          1 / 1
          
        Opakowania
          1 / 1
          
        Ślad węglowy
          1 / 1
          
        Standardy pracy
          4 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0 / 2
          
        Przejrzystość
          1 / 1
          
        Sad Danków to firma zakorzeniona w lokalności, prócz własnych owoców przetwarza owoce od okolicznych rolników. Gospodarstwo założone zostało w roku 1911 przez Romualda Wendę. Od 2011 roku posiada certyfikat ekologiczny. Do wyboru mamy trzy rodzaje przetworów: słodzone ekologicznym cukrem trzcinowym, słodzone ekologicznym koncentratem jabłkowym lub ekologiczne musy owocowe bez dodatku cukru. Cukier brązowy, którego używają pochodzi z brazylijskiej uprawy posiadającej certyfikat EcoSocial IBD mówiący nie tylko o organicznej uprawie, ale również o standardzie pracy i będący lokalną wersją certyfikatu określającego produkty ze sprawiedliwego handlu.



Komentarze
      
    
