Marka należy do:
      Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Waldemar i Tomasz Maziejuk
      Wynik ogólny:
      Ekologia
        7 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          2 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          1 / 1
          
        Opakowania
          1 / 1
          
        Ślad węglowy
          1 / 1
          
        Standardy pracy
          4 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0.5 / 2
          
        Przejrzystość
          0.5 / 1
          
        Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” z Mszany umiejscowione jest na granicy Beskidu Niskiego i Bieszczad w tzw. Przełęczy Dukielskiej. Są to tereny wypasów, a zarazem jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce. Produkty z mleka koziego (ser wołoski, bundz, twarożki i inne) wyrabiane metodami tradycyjnymi charakteryzują się oryginalnym, pełnym, mlecznym smakiem. W gospodarstwie wytwarzane są także tradycyjnymi metodami produkty z mleka krowiego (sery wołoskie, twaróg, śmietana, masło i inne). Gospodarstwo posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego nadany przez jednostkę certyfikującą Biocert Małopolska. Większość produktów pakowana jest w szkło (butelki, słoiczki). Sery z gospodarstwa sprzedają się głównie lokalnie, można je kupić lub zamówić u gospodarzy, są też dostępne w dwóch sklepach ze zdrową żywnością w Krakowie.



Gdzie kupić?
        Sklepy internetowe
          
        Komentarze
      
    
