Marka należy do:
      Wytwórnia Makaronu „BIO” Aleksandra i Mieczysław Babalscy
      Wynik ogólny:
      Ekologia
        6.5 / 7
      
        
        Społeczeństwo
        5 / 7
        
      Szczegółowe wyniki
      Surowce
          2 / 2
          
        Techniki produkcji
          2 / 2
          
        Zarządzanie środowiskiem
          1 / 1
          
        Opakowania
          0.5 / 1
          
        Ślad węglowy
          1 / 1
          
        Standardy pracy
          4 / 4
          
        Ekonomia społeczna
          0 / 2
          
        Przejrzystość
          1 / 1
          
        Specjalność gospodarstwa Państwa Babalskich to makaron ekologiczny i produkty zbożowe wytwarzane z dawnych gatunków zbóż takich jak: orkisz, płaskurka i samopsza. Babalscy od 1986 r. prowadzą 9-hektarowe certyfikowane gospodarstwo ekologiczne. W 1990 r. otrzymali atest Ekolandu nr 90001 (nr 1 w Polsce), od 1991 r. na jego terenie działa Wytwórnia Makaronu BIO. Państwo Babalscy są bardzo zaangażowani w rozwój ekologicznego rolnictwa, pan Mieczysław jest prezesem i współzałożycielem Kujawsko-Pomorskiego Stowarzyszenia Producentów Ekologicznych EKOŁAN, Pani Aleksandra współtworzy Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Pokrzydowo i Okolic. Gospodarstwo jest otwarte na odwiedziny. 



Gdzie kupić?
        Sklepy internetowe
          
        Sklepy stacjonarne
          sklepy z żywnością ekologiczną
na terenie całej Polski
        na terenie całej Polski
Komentarze
      
    
