Kategorie
Marka należy do:
Zielony Talerz Wegańska Cukiernia
Wynik ogólny:
Ekologia
5 / 7
Społeczeństwo
3.5 / 7
Szczegółowe wyniki
Surowce
1.5 / 2
Techniki produkcji
1.5 / 2
Zarządzanie środowiskiem
0.5 / 1
Opakowania
0.5 / 1
Ślad węglowy
1 / 1
Standardy pracy
3.5 / 4
Ekonomia społeczna
0 / 2
Przejrzystość
0 / 1
Zielony Talerz to pierwsza w Polsce cukiernia oferująca całkowicie roślinne łakocie. Dwójka młodych wegan z pasją do słodyczy w ciągu paru lat dorobiła się imponującej oferty ciast, ciasteczek, pralin, tortów, babeczek i lodów. Do ich produkcji używają wyłącznie roślinnych składników, niemodyfikowanych genetycznie, pochodzących głównie z upraw ekologicznych, często również ze Sprawiedliwego Handlu – w szczególności kakao i czekolada. Smakołyki Zielonego Talerza powstają na bazie pełnoziarnistych mąk (również bezglutenowych), oleju kokosowego, syropu z agawy, cukru trzcinowego bądź ksylitolu, różnego rodzaju mlek roślinnych (głównie własnej produkcji) oraz ciemnej czekolady.
Komentarze
Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie